Zeven zonden

woensdag 15 mei 2013

Doe mij de lippen van Daphne Groeneveld maar!

Ik had al zo’n vermoeden dat er een reden moest zijn. Waarom laten vrouwen anders hun lippen opspuiten en eten ze vrijwillig 3 kilo lippenstift in hun leven? Daarom, daar moet een reden voor zijn. De reden is aantrekkingskracht. Vrouwen willen aantrekkelijk zijn en dat doen ze met een adembenemende lippen.

De eerste indruk die je van iemand hebt wordt bepaald in 39 milliseconden. In die milliseconden bepaal jij, vaak onbewust, of iemand benaderbaar is. En benaderbaar ben je met een glimlachende mond.  Het liefst ook nog eentje met een zachte vorm. Tot nu toe heeft dit nog niks te maken met aantrekkelijkheid. Maar, tromgeroffel, de mate van benaderbaarheid hangt ook samen met je aantrekkelijkheid.

De aap is uit de mouw gekomen. Fijn al deze informatie, maar wat voor soort lippen heb je nodig? Hoe kan jij aantrekkelijk zijn met je lippen?

Dat ga ik je nu vertellen. Uit onderzoek, dat gedaan is voor Max Factor, is gebleken dat er vier aspecten zijn die er voor kunnen zorgen dat je lippen aantrekkelijker zijn.
Dus lipjes getuit en opletten maar.

De vorm
Wanneer je lippen een symmetrische vorm hebben, dus aan beide kanten gelijk zijn, zal dit zorgen voor verhoging van de aantrekkingskracht.

De glans
Een lipgloss is niet voor niks uitgevonden blijkt maar weer. Aandacht trekken doe je namelijk met opvallende lippen en dat kan door ze te laten glanzen, met lipgloss bijvoorbeeld. Daarnaast zorgen glanzende lippen er ook voor dat je jeugdigheid en vitaliteit uitstraalt.

De volheid
Uit eerdere onderzoeken is al gebleken dat volle lippen aantrekkelijk zijn. Maar waarom? Dit komt doordat volle lippen worden geassocieerd met jeugdigheid en gezondheid.

De contouren
Ronde lipcontouren zouden meer uitnodigend zijn dan scherpe contouren. Onbewust stralen die scherpe contouren een gevoel van bedreiging uit. Of tenminste, dat is hoe wij ons er bij voelen als we ze zien.

Ben jij toch die persoon met smalle en uitgerekte lippen? Geen probleem. Gelukkig zijn er tal van trucs om hier wat aan te veranderen.

Je lippen lijken voller als…

-        je een lijntje highlighter boven je bovenlip doet.
-        je je lippen zachtjes scrubt. Het klinkt belachelijk, maar dit stimuleert de bloedcirculatie, hierdoor worden je lippen niet alleen voller maar ook zachter.
-        je een concealer aan de buitenkant van je lippen aanbrengt en deze vervolgens iets uitveegt. Op deze manier creëer je een schaduw, die dan weer zorgt voor de volheid.
-        je in de richting van je mondhoeken iets meer lippenstift of lipgloss aanbrengt, zodat hier iets meer kleur zit.
-        je geen felle lippenstift gebruikt. Wanneer je dit wel doet lijken je lippen juist dunner.


Borstjes vooruit, lipjes getuit en verwennen maar die lippen! Dan ga ik ondertussen hopen dat ik morgenvroeg wakker wordt met de lippen van Daphne Groeneveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten